Portar din Liga I la FC Zalău

Zălăuanul Claudiu Băican va apăra pentru prima dată culorile clubului FC Zalău, după ce în returul sezonului trecut a evoluat pentru formaţia din Liga I, Săgeata Năvodari

Deşi beneficiază de un buget destul de redus, conducerea clubului FC Zalău a reuşit câteva achiziţii importante în această vară. După aducerea nigerienilor Ibrahim Jamilu şi Benjamin Kuku, preşedintele Ioan Morar a reuşit să ajungă la un acord şi cu portarul zălăuan Claudiu Băican. „Mă bucur că am reuşit să ajungem la o înţelegere, iar Claudiu Băican va evolua pentru noi până în iarnă. El este un portar valoros, de care avem mare nevoie. Venirea lui la FC Zalău este un plus pentru întreaga echipă”, a declarat preşedintele Ioan Morar.
Claudiu Băican a început fotbalul la juniorii echipei FC Armătura Zalău, după care a ajuns la CFR Cluj. S-a transferat apoi la Benevento, formaţie ce activează în Serie C, evoluând timp de şase sezoane pentru formaţia italiană.
La începutul acestui an a revenit în ţară, semnând un contract cu formaţia din Liga I, Săgeata Năvodari, fiind al şaselea sălăjean din Liga I după Liviu Antal, Bogdan Unguruşan, Vlad Morar, Gabriel Vaşvari şi Cătălin Chiş.
Cum Săgeata Năvodari a retrogradat în Liga a II-a la finalul sezonului, Băican s-a despărţit de formaţia de pe litoral, chiar dacă mai avea un an de contract. Acesta s-a pregătit în perioada de vară cu FC Zalău, fiind de mare folos celorlalţi portari din lotul formaţiei zălăuane. „I-a ajutat mult pe ceilalţi doi portari în pregătire, fiindcă este un portar cu experienţă”, spunea în urmă cu câteva zile preşedintele Ioan Morar.
Claudiu Băican va evolua la FC Zalău până la finalul turului, însă există şi posibilitatea prelungirii contractului în cazul în care goalkeeper-ul zălăuan nu va primi o ofertă mai bună din partea unui alt club.

2 Thoughts to “Portar din Liga I la FC Zalău”

  1. Anonim

    care Liga I asta-i ratat in viata ca rahatu-n ceata!

  2. Anonim

    bravo claudiu ca ai ajuns acasa la zalau,si nu ai uitat de unde ai plecat de la fc armature bravo si mult success claudiu respect hai fc zalau

Leave a Comment